feszpor_logo

A Feszpor Kft 1993-ban alakult, mint családi vállalkozás. A cég fő profilja az elektrosztatikus porfestés. Kezdetben egy felújított 1x1x1,8m-es elektromos fűtésű kemencével, egy használt festőkabinnal, és 3db zsírtalanító káddal rendelkeztünk. Az induláskor egy 300m2-es csarnokot béreltünk, egy alkalmazottal. Ekkor még a porfestésen kívül hagyományos festékszórást is vállaltunk.

Mára ez a profil a cégen belül megszűnt. A kezdeti várakozásokat felülmúlva növekedtek megrendeléseink, a határidők betartása igen hamar fejlesztésért kiáltott. Az igények kielégítéséhez mind a technika, mind a rendelkezésünkre álló hely kevésnek bizonyult. Béreltünk egy újabb csarnokot, ahol 1995-ben elkészült egy 3x2x1m-es gáztüzelésű kemence, a hozzá tartozó kabinokkal, elszívó fallal, porfestő berendezésekkel. A megnövelt kapacitás, a gyors határidő és a megbízható minőségünk újabb partnereket eredményezett, természetesen újabb kihívásokkal.

Megnövekedett az igény az alumíniumból készült profilok és lemezek festésére. A piaci igényekhez igazodva elkészült egy előkezelő szóró kabin, mely mind az alumínium, mind a „vas” termékek előkezelésére alkalmas volt. A négy lépcsős kezelés zsírtalanít, vasfoszfát- és kromát réteget alakít ki a felületen. Természetesen a szigorú előírások és veszélyek miatt a kromátozás nem igazi kromáttal, annak kiváltó veszélytelen megfelelőjével történik a mai napig.

A fejlődés ezután is töretlenül folytatódott. Vásároltunk egy szemcseszóró berendezést a hozzá tartozó kompresszorral és hűtve szárítóval. Cégünk az elsők között vezette be az új szabvány szerinti ISO 9001:2000 rendszert, melynet ugyan nem hosszabbítottunk meg, de annak előírásaival történik jelenleg is a munkavégzés. A jogszabályi változások által megkívánt módosításokkal minden gond nélkül újra hivatalossá tudjuk tenni minőségbiztosítási rendszerünket. Mint látszik igazán komplex szolgáltatást tudunk nyújtani a „szinterezés” és az ehhez kapcsolódó feladatok terén. Jelenleg 7 állandó munkatársunk van, mely továbbra is biztosítja a családias jelleget, a gyors határidőt, kiváló minőséget.

2008-ban tovább bővítettük tevékenységi körünket fakereskedelemmel, illetve fabútor gyártással, kerítés elemek készítésével. Ezen kívül ipari rönk, tűzifa kereskedelem is foglalkozunk.

2019-ben a Minőség irányítási rendszerünk (fémfelület, színterezés,szemcseszórás)   megfelelt a  MSZ EN ISO EN 9001:2015 szabvány követelményeinek és a környezet központú irányítási rendszerünk pedig a
a MSZ EN ISO 14001:2015  szabvány minősítésnek

Szolgáltatás:

Elektrosztatikus porfestés
Szemcseszórás
Felület előkezelés, kromátozás, foszfátozás

Kereskedelem:

-Tüzifa
-Rönkfa

Gyártás:

-Fa kerti bútor
-Fa kerítés
-Étkező asztalok
-Egyéb bútorok fából

Referenciáink a teljesség igénye nélkül:

-Kagylós benzinkutak boritó lemezei
-Népstadion 6005 nézőtéri székek
-Szerszámtatófalak
-Binder mezőgazdasági gépek burkolaltai
-Hegesztőgépvázak
-Info pultok
-Álmenyezeti elemek
-Gyáli Úti felüljáró zajvédő kazetták
-Bevásárló központok lemezburkolatai, profiljai
-Papp László Sportaréna belső lemezburkolatok

Reméljük hamarosan Önt is megrendelőink között üdvözölhetjük!